Zó betalen we in de toekomst in het OV

Meer keuze, meer flexibiliteit

Er gaat iets veranderen in het OV. In de bus, de trein, de tram, de metro: straks kun je óveral in Nederland in- en uitchecken zoals jij dat wilt. Gewoon met je contactloze betaalpas, creditcard of met je mobiel. En een wearable? Ja, dat kan ook. En voorlopig ook nog gewoon met je vertrouwde OV-chipkaart.

Wil je meedenken? Meld je dan aan als OVpay Pionier

Deze keuzes heb je straks allemaal:

Icoon betaalpas

Met je contactloze betaalpas of creditcard: één pas minder

Of je nu je betaalpas of creditcard gebruikt: straks kun je dit gebruiken om in en uit te checken in het OV. Zonder OV-chipkaart of abonnement! Een goede keus voor een spontaan dagje met het OV. De eerste proeven zijn al aan de gang. Ben je benieuwd? Klik hier voor meer informatie. 

Icoon ov-chipkaart

OV-chipkaart: lekker vertrouwd

Reizen in het OV met je vertrouwde OV-chipkaart blijft mogelijk. Wel maakt de huidige OV-chipkaart op termijn plaats voor een nieuwe OV-chipkaart. Met nieuwe technologie en service. Hoe die eruit komt te zien? Dat weten we nog niet precies.

Icoon mobiel

Mobiel: alles bij de hand

Je betaalpas, ticket of treinreizen met gps, het kan allemaal op je mobiel. En op termijn kan ook je OV-chipkaart op je mobiel. Je kiest wat het beste bij je past.

Icoon treinreizen met gps

Treinreizen met gps: zo makkelijk kan het zijn

Voor de treinreiziger komt er iets nieuws: reizen met gps op je mobiel. Dat maakt het straks nog relaxter. Zodra de datum bekend is, laten we 't weten. 

Icoon qr-code

Ticket: dit blijft

Een los ticket kopen blijft gewoon mogelijk. Ook hier onderzoeken we of er verbeteringen mogelijk zijn. Alles om het reizen en betalen in het OV zo makkelijk mogelijk te maken!

Heeft deze informatie je geholpen?